Wednesday, April 11, 2007

Waar en in welke beroepen werken?
Bij de beroepen op deze site kun je ook zoeken op beroepen die je in de ouderenzorg kunt uitoefenen. Bij de organisaties voor werk vinden staan bij elke provincie bovendien websites van regionale zorgorganisaties. Op die websites vind je bijna altijd adressen en informatie van verpleeg- en verzorgingshuizen.
Heb je nog vragen? Mail met de mensen op deze site die werkervaring hebben!

Verzorgingshuizen
In een verzorgingshuis kunnen mensen voor langere tijd, vaak tot hun dood, wonen. De ouderen die naar een verzorgingshuis gaan, zijn ouder dan 65 jaar en zijn niet meer in staat zelfstandig te wonen. Maar hun zorgbehoefte is ook weer niet zó zwaar, dat ze naar een verpleeghuis moeten.

Combinatie van zorg
Ouderen die naar een van de 1.350 verzorgingshuizen gaan, krijgen een combinatie van huishoudelijke en persoonlijke zorg en activiteiten aangeboden. Het verzorgingshuis zorgt ook voor de maaltijden en kan dag- en nachtopvang verzorgen voor mensen die niet in een verpleeghuis wonen. Als bewoners dat nodig hebben, wordt de zorg intensiever. Steeds meer verzorgingshuizen bieden verpleegkundige hulp, vaak in samenwerking met een verpleeghuis. Deze zorg varieert van lichte en intensieve zorg tot stervensbegeleiding. De bewoners zijn er bovendien van verzekerd dat er in noodgevallen direct een arts of verpleegkundige aanwezig is.

No comments: