Monday, March 26, 2007

Opleiding Sport en Bewegingscoördinator


Opleiding: Sport- en Bewegingscoördinator
Niveau: 4 middenkaderopleiding
Leerweg: BOL (beroepsopleidende leerweg)
Duur: 4 jaar (inclusief 3 jaar Sport- en bewegingsleider, niveau 3)
Startmoment: September

Toelatingseisen: vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg in de sector. Aan het eind van het tweede leerjaar in de opleiding Sport- en bewegingsleider niveau 3, wordt bepaald of je tot het versnelde doorstroom traject niveau 4 wordt toegelaten.

Kosten van de opleiding:
BOL lesgeld: € 963,00BOL boekengeld en leermiddelen ongeveer: € 700,00
Overig:De bovengenoemde kosten voor boeken leermiddelen gelden voor het eerste leerjaar. De kosten voor boeken, leermiddelen en kampen in de volgende leerjaren zijn afhankelijk van de sector die je kiest. De kosten kunnen verschillen van ongeveer 500,-- tot 1.200,- euro per leerjaar.

Hoe ziet je opleiding eruit?
De opleiding is zo ingericht dat je eerst de opleiding Sport- en bewegingsleider niveau 3 volgt. De eerste twee leerjaren zijn hetzelfde voor alle deelnemers. Als je aan de doorstoomtraject voldoet, begin je in het derde leerjaar gelijk met een van de keuzes op niveau 4. In het vierde jaar bestaat je onderwijsprogramma uit de gekozen richting en de onderdelen samenwerken, organiseren en coördineren. Mogelijkheden v.w.b. een extra keuzevak: aerobics/trends, bewegen voor gehandicapten, fitness, snowboarden, sportmassage, voetbal, zelfverdediging, zwemmen, basisgym en ondernemen of speelse basislessen zelfverdediging.




Wat kun je worden?Waar kun je werken?
· Gemeentelijke of provinciale sportorganisatie
· Wellnesscentra, zwembaden, recreatiebedrijven
· Basisonderwijs, speciaal onderwijs
· Revalidatie- of hulpverleningsinstellingen
· Commerciële sportcentra, toerisme

Vervolgopleidingen Met het diploma kun je doorstromen naar hbo-opleidingen zoals, Academie LO, Sportmanagement, Bewegingstherapie (beperkt aantal plaatsen), Pabo of Fysiotherapie. Voor verwante opleidingen krijg je meestal een studieduurverkorting van tenminste een jaar.
Uitstroomdifferentiaties
· Sport- en bewegingsconsulent
· Lerarenondersteuner bewegingsonderwijs en sport (Lobos)
· Bewegingsagoog
· Operationeel sport- en bewegingsmanager



No comments: