Tuesday, March 27, 2007

Apparaten Intellingskeuken

Welke apparaten hebben we op school en in een intellingskeuken:

Apparaten School Instellingskeuken

Elektrische griddleplaat (bakplaat) ja ja
Friteuse ja ja
Fornuizen ja ja
Vaatwasmachine nee ja
Heteluchtoven ja ja
Magnetron ja ja
Bordenwarmer ja ja
Waterkoker ja ja
Snijmachine nee ja
Sealapparaat nee ja
Kookketel nee ja
Bain-marie wagen ja ja
Koffiezetapparaat ja ja
Tempratuur meter nee ja

Elektrische griddleplaat (bakplaat):

Grillen noem je ook wel roosteren. Er komt een mooi bruin korstje op de gerechten. Je kan er bijvoorbeeld hamburgers en satés op grillen. Met een draaispit kunt je een kip of een speenvarken grillen. De tempratuur in de gril is regelbaar. Er zit ook een tijdsklok in.



Friteuse:
Een friteuse bestaat uit een roestvast stalen bak waarin elektrische verwarmingselementen zitten. De gerechten worden in een mand in de olie gehangen. Een termostaat zorgt ervoor dat het vet niet te heet kan worden.




Fornuizen:
Op een fornuis kan je kopen. Je hebt verschillende soorten fornuizen zoals: elektrisch, gas en keramisch. Je hebt verschillende hoeveel pitten. Sommige hebben er 4 pits en anderen weer 5. Je kan onder je fornuis ook een oven hebben maar dat verschilt per fornuis.






Vaatwasmachine:
Er zijn twee soorten vaatwasmachines de stationaire vaatwasmachine hierin blijft de vaat op de zelfde plaats. Vaatwasmachine met automatisch transport deze machines hebben een lopen de band systeem.



Heteluchtoven:
Met een heteluchtoven kan je meerdere dingen tegelijk klaarmaken. In deze ovens kan gebakken en gebraden worden maar er kunnen ook gerechten in worden opgewarmd of ontdooit.




Magnetron:

In een magnetron worden producten van binnenuit verwarmt door middel van microgolven.


Bordenwarmer:
Door een verwarming in het apparaat blijven de borden warm.




Waterkoker:

Met een water koker kun je water warm koken met elektrisch verwarming elementen.


Snijmachine :
Een snijmachine is een machine met een elektrisch ronddraaiend mes. Het vlees dat op de snijtafel ligt haal je langs het mes zo worden er dunne plakjes gemaakt.


Sealapparaat:
Er word plastic folie om het voedsel heen getrokken en dit word daarna met een elektrische lasbalk aan de zijkanten dicht gesmolten.


Kookketel:
Word gebruikt om te koken ze zijn er in verschillende maten van 40 tot 300 liter.


Bain-marie wagen:
Is een uitschepwagen met elektrisch verwarmde bakken. Onder de bakken zit een laagje water wat warm word.

Koffiezetapparaat:
Kan je koffie mee maken.



Tempratuur meter:
Hiermee kan je de tempratuur meten van het eten.

No comments: